Obgrljena rima 

a – Bezglava žena 
b – Labirint 
b – Šah 
a – Iznad situacije 

Obgrljena rima, prva strofa soneta,  u četiri slike prikazuje četiri etape višegodišnje veze. 
a – Bezglava žena 
Zbog straha od vezivanja odbijala sam ljubav. Kamena bista među pravim ljudima, bezglava u shvaćanju da imam problem. Kvadratni oblik slike odabran je kao simbol stabilnosti, makar prividne.
b – Labirint 
Početak veze. Moje gubljenje, njegovo ganjanje, moje izmicanje.
b – Šah 
Na šahovskoj ploči ostali su samo bijela kraljica i crni kralj. Njegova je depresija pojela bijelog kralja. Venera je tu da sudi i da se smije. Igranje šaha je kao igra ljubavi. Ja ne znam igrati šah.  
a – Iznad situacije 
Pogledom na labirint odozgo nalazim se Iznad situacije. Kvadratni oblik slike sada simbolizira stabilnost van straha. 


autorica: Josipa Krolo
izložba: Obgrljena rima
fotografije: Valerija Djanješić
26. lipnja 2020. 

Josipa Krolo rođena je 28. travnja 1992. godine u Splitu. Studirala je Krajobraznu arhitekturu pri Sveučilištu u Zagrebu prije nego što se odlučila za Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu gdje je magistrirala  2018. godine. Provela je jedan semestar na Facultat de Belles Arts u Barceloni. Izlagala je na Festivalu vizualnih i audio medija Vizura aperta / Vizura otoka na Zlarinu 2016. godine, na izložbi mladih hrvatskih umjetnika “Bridges” u Beogradu 2017. godine, na samostalnoj izložbi “Crta, akt” u Galeriji Škart u Zadru 2017. godine, na izložbi u sklopu konferencije (Grafički) dizajner: autor ili univerzalni vojnik 2018. godine u Beogradu, na grupnoj izložbi “Crta, akt i tenebroso” u Galeriji Pikto u Zagrebu 2018. godine, na samostaloj izložbi “Njena prva samostalna” u Galeriji Živi Atelje DK u Zagrebu, na izložbi Family of No Man u Arlesu u Francuskoj 2018. godine, na izložbi “Brides: Neon” u KC Labu u Novom Sadu 2018. godine,  na izložbi “Bridges: Nova slika” u Laubi u Zagrebu 2018. godine, na IV Bienalleu mlade hrvatske fotografije, na izložbi The Graphic Art Biennial of Szeklerland u Rumunjskoj 2018. godine, na  Appointment #3 u galeriji Dobra Vaga u Ljubljani 2019. godine, na samostalnoj izložbi “Crta, akt” u Galeriji Praktika u Splitu 2019. godine, na grupnoj izložbi “100 godina Bauhausa” u Galeriji Praktika u Splitu 2019. godine, na grupnoj izložbi Tripun Bokanić u sklopu 23. Simpozija kamenara u  Klesarskoj školi Pučišća 2019. godine, na grupnoj izložbi AIR4 u Ravnikar galeriji u Ljubljani 2019. godine. Sudjelovala u VR Incubator rezidenciji u Podstrani 2018. godine. Članica HDLU-a od 2018. godine. 

 
hr